bovebben
bovebben
bovebben
bovebben

Clarion - MegaORA adatmigráció

A MegaORA rendszer bevezetése még mindig várható a Clarion programjainkat még mindig használó ügyfeleknél.
Ezért elsődleges kérdés, hogy a Clarionban meglévő korábbi, nagy ráfordítást tartalmazó adatállományok hogyan kerülhetnek át az ORACLE adatbázisba. A legegyszerűbb megoldás - a papírról történő kézi bevitel - rendelkezésre áll. Igényesebb megoldás az adatok konvertálása. Ez - egyelőre csak a főkönyv-folyószámla-áfa feldolgozás törzs és forgalmi adataihoz - áll rendelkezésre.

A konvertálásra két okból kerülhet sor.
Egyik eset, ha a MegaORA próbálása céljából visznek át saját adatokat és ezzel az új programmal tanulmányozzák, tanulják. Ekkor az átvitelt egy menetben, teljes körűen esetleg több alkalommal is elvégezhetik, majd az ORACLE-ból letörlik az adatokat. A hangsúly azon van, hogy az ismert adatok további feldolgozását tanulási célból használhassák.

Másik eset, ha egy vállalat a MegaORA feldolgozás indításakor a korábbi CLARION-os adatokat törzs-nyitó forgalom, stb. szakaszokban, ellenőrzötten átviszi. Hangsúly ekkor az ellenőrzésen van, mert ez után az ORACLE-el történik a folyamatos feldolgozás. (Ez történt a MegaORA, MegApex feldolgozásra áttért vállalatoknál. Hátránya e megoldásnak, hogy a korábbi feldolgozási témák - pl. nem rendezett egy számla, holott kifizették - a korábbi évekről átkerül az új feldolgozásra. Az adatállomány rendbe tételét az áttérésnél ajánlatos elvégezni.)

A napi gyakorlat az ilyen problémák megoldásánál, hogy a Megastar ügyelet munkatársai segítenek mind a próba, mind a végleges adatkonvertálásnál.Fel kell venni a kapcsolatot a munkatársakkal és elküldeni az adatállományokat és az eredmény próbálható, feldolgozás elindítható.