bovebben
bovebben
bovebben
bovebben

Ismerkedés a MegaORA-val és MegApex-el

Minden Felhasználónak, - akár saját szervert használ, akár SaaS (ASP) szolgáltatást vesz igénybe - minden perc és minden fillér számít. Ezt szem előtt tartva alakítottuk ki a MegaORA és a MegApex megismeréséhez szükséges módszereket, eszközöket. Vélelmezzük, hogy az ismerkedés és a mélyebb szintű tanulás legfőbb formája az egyéni tanulás.

FONTOS!
Az alábbi ismertető nem az ügyviteli (könyvelési, bérszámfejtési, stb.) munka megtanulását biztosítja, hanem ezeknek az ügyviteli munkáknak a MegaORA vagy a MegApex programmal történő elvégzését. Tehát nem könyvelő, bérszámfejtő, stb. szakképzettséget lehet az alábbiakkal elsajátítani, hanem a MegaORA vagy a MegApex program működését, és annak kezelését. Az alábbi ismertetők vélelmezik és igénylik a megfelelő ügyviteli munkához szükséges szakmai végzettséget, a jogszabályi háttér kötelező ismeretét.

Teljesen új, MegaORA-t, MegApex-et nem ismerő felhasználóknak az ismerkedést lehet kezdeni egy díjtalan bemutatón való részvétellel, amely a Forgalmazó telephelyén lehetséges előre egyeztetett időpontban. Az ismerkedést el lehet kezdeni teljesen egyénileg az ezen a weblapon rendelkezésre álló írott ismertetésekkel, valamint a rendelkezésre álló demó feldolgozásokkal. Egyes alrendszerekhez - amelyek bevezethetők általános és munkaigényes előszervezés, ügyvitelszervezés nélkül is - elkészítettünk kis mintafeladatokat leírással együtt.

MegaORA

Mintafeladat leírások

MegaORA

On-line bemutatók (***) 

  Működés, kezelés ismeretei, törzsállományok létrehozása, módosítása 
Főkönyvi dokumentáció - Kettős könyvelés Kettős könyvelés
Főkönyvi dokumentáció - Egyszeres könyvelés Egyszeres könyvelés 
Mérlegkészítés, elemzés, tervezés Mérlegkészítés, elemzés, tervezés (hamarosan...) 
Számlázás, számlakészítés (hamarosan...) Számlázás, számlakészítés
HR modul, bérszámfejtés (hamarosan...) HR modul, bérszámfejtés  
  

MegApex

Mintafeladat leírások

MegApex

On-line bemutatók (***)

Teljes körű kettős könyvelés

Egyszerűsített kettős könyvelés eseménykódok megadásával

Számlázás, számlakészítés

(***) Ha nem rendelkezik a bemutató megtekintéséhez szükséges Office PowerPoint Megjelenítővel, akkor itt letöltheti.
Az on-line bemutató diák - képek - közötti lépéshez az alábbi billenytűk használhatók:
Előre lépés: Enter/PageDown/Lefelé mutató nyíl/Jobbra mutató nyíl
Vissza lépés: PageUp/Felfelé mutató nyíl/Balra mutató nyíl
Legelső diára ugrás: Home   Legutolsó diára ugrás: End

A MegaORA-ban a programhasználat közben elérhető on-line help dokumentációk úgy lettek elkészítve, hogy egyrészt a munkavégzés közben, szituáció függően elérhetők az egyes munkafeladatokhoz kapcsolódó feladatok leírása, másrészt a működő rendszerből kiíratható fejezetek, kötetek formájában összefűzhetők a leírások. A tanulás során ajánlatos ilyen kiíratásokat készíteni és azokat végig olvasni. Elsősorban a MegaORA, MegApex rendszer általános leírására - kezelés általános szabályai, jogosultság kezelés, naplózás, adatok biztonsági másolata, stb. - mint elolvasandó ismeret feltétlen szükséges. A konkrét programok - pl. főkönyv, pénzügy, bérszámfejtés, stb. - leírása is elérhető, és igény esetén kiíratható, mint külön-külön kötetek.

Amint a weblap egyéb leírásaiból is látható, a MegApex fejlesztése folyamatosan történik. Minden évben már a következő évi változatot készítjük elő.

E folyamatos munkához a programokkal, dokumentációkkal, okatási anyagokkal foglalkozó ügyfeleink észrevételeit, javaslatait, tanácsait, kérdéseit szívesen fogadjuk erre az e-mail címre.